Bolig i Toscana

Boligtyper:

toscanaejendomme-bolig-toscana-elbaDen toskanske gård (“casale”)

De toskanske gårde er traditionelle landboliger, som strækker sig over to etager. ”Casale” er den typiske boligform i det toskanske landbrug. Den bliver almindelig fra begyndelsen af det sidste århundrede (1900).
I stueetagen finder man dyrenes stald og et lager til fødevarerne. Fra en ekstern trappe når man første sal, som er karakteriseret af et stort køkken med et bredt ildsted, hvor bønnefamilien plejede at samles.
Lofterne er bygget i træ, med store bærende bjælker i eg. Vinduerne har træskodder i massivt træ.
De toskanske gårde er tit placeret i en dominerende stilling, altså på toppen af en bakke. Omkring bakken lå de landbrugsudnyttede marker.

 

Den toskanske landvilla

toscanaejendomme-bolig-toscana

Den toskanske landvilla udvikler sig i slutningen af 1800-tallet som følge af efterspørgslen fra de borgerlige familier, der ønskede uafhængige ejendomme med egen have og egen indgang.
I stueetagen finder man køkkenet, de andre lokaler til det daglige arbejde, toilet og ekstraværelser til tjenerne.
På første sal er der en stor samligsstue med vinduer, en række soveværelser, kontorlokaler og toiletter.
For at kunne nyde livet i det frie mens solen står højt, har villaen en stor overdækket have eller terrasse på stueetagen.
Haven er tit udsmykket med springvand, skulpturer, svømmepool/e og smukke træer.

 

toscanaejendomme-bolig-toscana-frantoio-bonaminiLiberty villa

Er et “byhus”: et selvstændigt hus inspireret af den første 1900-tals art nouveau, som findes i mange toskanske byer og langs den Tyrrhenske kyst. Et typisk karaktertræk for villaerne er komplicerede eksterne dekorationer, flerfarvede detaljer, som tit er blomster. Ofte er de belagt med keramiske dekorationer omkring vinduerne og på lofterne.
Havene er tit udsmykket med springvand og statuer fra den epoke, samt smukke smedejernsgitre og -porte.

Lejligheder

I Toscana findes der mange forskellige lejlighedstyper fra adskillige epoker, fra Middelalder til nutid, og i varierende størrelser.